Stories

Bloemen-stillevens

Al sinds mijn jeugd in Twente verlang ik er naar om de Wilde Kievitsbloem een keer te zien, maar nooit kwam het ervan. Reden om op zoektocht te gaan en deze in beelden te vangen.

Lees verder…


Shan Shui

Vlak voor Corona was ik in China en ervaarde ik de dichte mist in de bergen, die maanden kan blijven hangen. Ineens brak ze een kort open, gaf haar omgeving bloot en sloot zich weer direct. Gelukkig had ik mijn fototoestel klaar staan.

Lees verder…


Spertijd

in Spertijd probeer ik de gevoelens van mijn moeder in oorlogstijd in beelden te laten zien.
Mijn moeder heeft als oudste dochter van een groot gezin altijd klaar moeten staan voor haar broertjes en zusje. Tijdens spertijd werd ze na klein incident met een gordijn, in Hardenberg op straat gezet.

Lees verder…


Herbarium II

ls kind verzamelde ik jarenlang bloemen uit de natuur. Dat was mijn eerste Herbarium die ik tot mijn laatste verhuizing heb bewaard. Herbarium II is voortgekomen uit een Masterclass Textiel Plusfestival, waar we te gast waren in de Hortus te Leiden 2020, onder leiding van Eline Achterhuis. Met 15 textielkunstenaars zijn we samen een jaar aan de slag geweest aan onze eigen projecten. Mijn insteek was een combinatie te maken tussen fotografie en textiel.

Lees verder…

Copyright © Wieneke de Leeuw. All rights reserved.